Projektet hedder Radio og åbner til august. Det kommer til at ligge ved Radiohuset på Frederiksberg, og de to kokke er hhv. Rasmus Kliim, der kommer fra en stilling som assisterende køkkenchef på Geist, og Jesper Kirketerp, der kommer fra en tilsvarende stilling oppe hos verdensmesteren i Parken (Geranium, red.). Med andre ord to gutter, der nok ved, hvordan man laver en gedigen omgang frysetørret dims.

Gætteleg
Om det er det, de skal på Radio, vides imidlertid ikke endnu. De vil nemlig ikke rigtig ud med sproget, nogen af dem. Men ... hvis nu vi skal lege Sherlock (det er så moderne blandt sådan nogen som os), så ved vi i hvert fald, at:

Claus Meyer. Der vil garanteret være frugteddike og æbler at finde på menuen! Og skal vi gætte på, at begrebet 'nynordisk' ikke kommer til at være fuldkommen fremmed? Desuden er Claus jo med i det der dyrke øko-grøntsagsprojekt på Grantoftegaard i Ballerup, så måske kommer restauranten til at være selvforsynende? Noget af året i hvert fald? Det'da smukt!

Rasmus Kliim. En kok, der har arbejdet for Bo Bech (bedre kendt som Der Bo) = Der vil garanteret være et anstrøg af molekylær modernitet her og der. En vis sandsynlighed for at finde saltbagt selleri på menuen i sæsonen foreligger. Medmindre Bo har taget copyright på den. Den mulighed foreligger også.

Jesper Kirketerp. En kok, der har arbejdet for hippiebarnet Rasmus Kofoed = Måske er det ikke utænkeligt, at de kommer til at servere grød? Sagogrød måske? Det kan ham Meyer vist også godt lide i hvert fald. Og har Jesper Kirketerp ellers suget ordentligt til sig af sin tidligere chef (det må man næsten gå udfra, siden han fungerede som assisterende køkkenchef, det betyder jo nærmest, at han var Rasmus, når Rasmus ikke selv var der), så kan han noget med at anrette. Rasmus Kofoed har pincetfingre, og sjældent har man set mage til små kunstværker, når anretningerne har været forbi hans fingre.
 

Kan vi tage fejl?
Der foreligger selvfølgelig en helt anden mulighed. Nemlig at Spiseliv tager fuldkommen fejl, og at de tager fusen på os alle sammen helt og aldeles grundigt og kommer op med noget hidtil uset, mere nordisk end det aller mest nordiske, ikke bare molekylært, men nano-molekylært, hvad ved vi.. Ikke en disse! Men det er spændende. Og til Spiseliv udtaler Rasmus Kliim: “Det er ikke nogen hemmelighed, at vi er helt høje af det. Vi er glade for at få det ud og glæder os i det hele taget helt vildt.” Spiseliv ønsker held og lykke.