Med blandt andre Rasmus Kofoed (Geranium), Bo Jacobsen (Restaurationen), Thomas Rode (Kong Hans) og Adam Price i dommerpanelet er finalisterne til Årets Kok nu fundet efter at have svedt sig gennem en efter sigende 'nervepirrende semifinale' på Kold College i Odense, hvor de 21 deltagere fik stukket en kurv ud med forudbestemte råvarer. Kurven indeholdte blandt andet skærising, skorzonerrod og savsmuld til rygning, og så ved man ligesom godt, hvilket årti man er havnet i.

Af de 21 dygtige kokketalenter gik fem videre, og blandt de fem er der intet mindre end fire fynjyder:

Mette Hvarre Gassner fra Ti Trin Ned i Fredericia
Claus Jørgensen fra Ti Trin Ned i Fredericia
Mikkel Marschall fra Formel B
Michael Pedersen fra Villa Vest i Hjørring
Jakob Spolum fra Munkebo Kro i ... Munkebo!

Ti trin ned og tyve op
Mere eller mindre pålidelige rygter hævder, at Mette Hvarre Gassner muligvis er favorit. Hun lavede en ret med pocheret havtaske med en fars af skærising, hertil røget kammusling og stegt jomfruhummer, friteret skorzonerrod, syrligt æble og timiansauce. Mette Hvarre Gassner er udlært fra Aagaard Kro i Kolding, har altid elsket at lave mad og driver Restaurant Ti Trin Ned med sin mand Rainer Gassner.

Også tjenerfolket dystede om deltagelse til konkurrencen som Årets tjener.

Ud af 15 deltagende gik fem videre:

Anita Kajhøj Ibsen fra Molskroen i Ebeltoft
Tabita Mortensen fra Dyvig Badehotel i Esbjerg
Kim Thygesen fra Mellemrum i Århus
Peter Pepke fra Herman i København
Lars Spring fra Custom House i København

Vinderne af de to konkurrencer bliver kåret, når finalerne finder sted i ved fødevarebranchens messe i Bella Center 26. og 27. februar 2011, en begivenhed, der for første gang bliver sendt live fra DR1 (kun for kokkedelens vedkommende, og det kan man selvfølgelig godt diskutere fidusen i, men kokke sælger åbenbart flere billetter end tjenere?!?). Hurra.