Opskriften er forholdsvis nem at gå til, og de store kongekrabbeben kræver en stor gryde, men er ellers ret nemme at håndtere, og resultatet er resultatet forrygende.
Opskriften er fra Wassim Hallals kogebog "Wassim Unplugged" fra Politikens Forlag.
Kongekrabbe
- Kog saltet vand op, kom benene i og lad dem koge i 7 minutter. Køl herefter hurtigt ned i koldt vand.
- Tag dem op af vandet, klip dem op og pil kødet ud.
Kogte kartoffelbånd
- Skræl 2 bagekartoflerne i brede bånd med en kartoffelskræller og skær derefter skrællen af kanterne.
- Kog båndene i letsaltet vand i cirka 1 minut, til de er møre.
Kartoffeltoppe
- Stik 2 bagekartofler ud i små toppe og kog dem i saltet vand som en almindelig kartoffel.
- Kartoffelmos: Kog kartoflerne møre i usaltet vand. Sigt Vandet fra og pisk kartoflerne med en elpisker. Tilsæt dernæst under piskning de øvrige ingredienser.
Cremefraichesauce
- Lun cremefraichen op i en gryde, den må ikke koge. Tilsæt de øvrige ingredienser og smag til med salt og peber.
- Pynt med kartoffelchips, brøndkarse og löjrom.
Læs hele artiklen