På Spiseliv kan du søge blandt flere tusind restauranter, cafeer og klubber i Danmark. For at få den bedst mulige oplevelse af sitet, kan du vælge at få vist steder i det område, hvor du er lige nu. Ønsker du det, skal du blot klikke på “opdater”.
find de bedste oplevelser nær dig
Opskrift
Kylling i vin jaune med morkler
Sabina
Spiseliv.dk
En klassisk ret fra Franche-Comté. Hvis du synes, kan du servere ris. Det gør de i hvert fald indimellem dernede...
Stil morkler til udblødning et par timer i halv vand, halv mælk.
Vask dem i fem hold frisk vand.
Snit skalotteløgene fint.
Svits skalotteløgene i 15 g smør med morklerne. Smag til med salt og peber.
Hæld 10 cl Vin Jaune på og lad det simre fem minutter.
Tilsæt 250 g cremefraiche og lad det simre videre over ganske svagt blus.
Partér kyllingen. Krydr med salt og peber og steg den af i en stor stegegryde i resten af smørret med det snittede løg.
Drys mel over, rør rundt og deglacer med 15 cl vin jaune.
Kom laurbærbladet ved, hæld 5 cl vand ved og resten cremefraichen, og derpå morkelblandingen.
Lad det hele simre i 30 til 40 minutter.
Sluk for blusset.
Smag til med salt og peber og yderligere 10 cl vin jaune.
Servér med mere juravin til, evt. en 'almindelig' hvidvin lavet på savagnin.
Læs hele artiklen
Redaktionens Valg: Artikler
Guide
5 fantastiske gårdhaver
9. apr. 2024 | Sabina, Spiseliv.dk
Artikel
Private dining eller firma arrangement i lækre omgivelser
8. apr. 2024 | Sabina, Spiseliv.dk
Artikel
Så åbner Tivoli for sommersæsonen med endnu et ambitiøst program
21. mar. 2024 | Sabina, Spiseliv.dk
Artikel
Danske kokke på sejrsskamlen ved Bocuse d´Or 2024 - Det er så stort for dansk gastronomi!