• Stil morkler til udblødning et par timer i halv vand, halv mælk.
  • Vask dem i fem hold frisk vand.
  • Snit skalotteløgene fint.
  • Svits skalotteløgene i 15 g smør med morklerne. Smag til med salt og peber.
  • Hæld 10 cl Vin Jaune på og lad det simre fem minutter.
  • Tilsæt 250 g cremefraiche og lad det simre videre over ganske svagt blus.
  • Partér kyllingen. Krydr med salt og peber og steg den af i en stor stegegryde i resten af smørret med det snittede løg.
  • Drys mel over, rør rundt og deglacer med 15 cl vin jaune.
  • Kom laurbærbladet ved, hæld 5 cl vand ved og resten cremefraichen, og derpå morkelblandingen.
  • Lad det hele simre i 30 til 40 minutter.
  • Sluk for blusset.
  • Smag til med salt og peber og yderligere 10 cl vin jaune.


Servér med mere juravin til, evt. en 'almindelig' hvidvin lavet på savagnin.